Boek: Je-Zelf Zijn

Boek: "Je Zelf zijn    Niets of niemand kan je tegenhouden."

 

AFBEELDING BOEK

N.B. NOG SLECHTS 1 IN VOORRAAD met deze cover
NIEUWE DRUK MET NIEUWE COVER IS VOORRADIG.

Dit boek brengt verheldering over het ego en het Zelf. Het ego heeft vele gezichten maar het is nooit het gezicht dat we echt zijn. Toch identificeren we er ons vaak mee waardoor we onnodig ontevredenheid voelen. Onfortuinlijk genoeg gaan we er dan maar voortdurend mee in de strijd. We zien namelijk geen andere oplossing en we willen alle nodige inspanningen leveren om anders en beter te worden. Liefst zouden we ook de anderen willen veranderen. Ontbreekt de moed om te vechten dan bestaat nog de mogelijkheid om te vluchten. Allemaal verloren energie; allemaal nutteloos!

Echt leven, echt aanwezig zijn kan niet op die manier. Het kan veel eenvoudiger: door niet te vluchten, niet te strijden en niet te oordelen over wie we denken te zijn. In dit boek wordt dat duidelijk gemaakt. Je kan het voelen en je kan het begrijpen. Heb je eenmaal kennis gemaakt met het ego en er vrede mee gesloten, dan wordt je Zelf zichtbaar en voelbaar. Je kan dan gewoon gelukkig zijn …

In het eerste deel wordt aanvankelijk gebruik gemaakt van een visioen dat een veelomvattende symboliek aanreikt. Na dat beeld te hebben gezien wordt het al gemakkelijker en neemt het vertrouwen toe. Er blijft dan nog wel de vraag hoe het ego werkt en waarom we in haar macht zijn. Het wordt simpel en heel herkenbaar doorheen de vele thema 's en voorbeelden. We zien trouwens dat alleen het ego constant actief is en wij, blind voor de waarheid, die actie ondersteunen. We zijn een speelbal van het ego. Omdat we het spel meespelen verdwijnen we er in.

Bij beter inzicht verlaat je, als individu, dat spel en zie je het allemaal op afstand gebeuren, zonder probleem.

Er wordt gewerkt met voorbeelden, met korte krachtige inzichten, met verhalen uit eigen ervaringen en dat op een manier waarbij de schrijver de lezer persoonlijk aanspreekt. Het is als een vertelling dat ontmaskert wat verborgen zat. Er wordt ook wel eens een meditatie toegevoegd.

In het tweede deel worden facetten van het ego doorlicht en op een zachte manier ontkracht.

In een afsluitend maar belangrijk derde deel wordt de realiteit van dichterbij bekeken. We zijn nu eenmaal mensen met een fysiek lichaam en materiële, wereldse levensomstandigheden. We leven samen op aarde met anderen, met vele regels, met verschillende culturen. We leven in een wereld met afspraken, wetten, regels die ingeworteld zijn en we evenmin kunnen laten verdwijnen. We leven in een materiële wereld waarin we ook gelukkig kunnen zijn. Het boek leidt naar volledige aanvaarding van alles buiten ons, maar ook van alles wat er innerlijk opduikt. Het helpt het ego, het Niet-Zelf, alles wat er is, te aanvaarden en te ontkrachten. Het boek geeft de kans om het Zelf terug te ervaren. Het Zelf geeft oneindige mogelijkheden omdat het onvoorwaardelijke liefde is; het geeft de wijsheid vrij die op elk moment nodig is het is van nature dienstbaar. Het Zelf zet aan tot de zuiverste actie en is uiterst efficiënt, zowel thuis als op het werk, in elke relatie en elke creatie …

We kunnen gemakkelijk, of steeds gemakkelijker, ons Zelf Zijn in àlle omstandigheden. Het leven heeft zoveel te bieden! Ik wens je, met of zonder mijn hulp, een échte kennismaking toe met deze heel verscheiden en boeiende wereld … Leven is een geweldig avontuur, leerrijk, uitdagend, fascinerend en mooi!

Het boek is te verkrijgen:
vzw kieR, Rist 41 te Oud-Turnhout, 014427620 of 0499729469 (Berghmans Ronald) … ik ontvang je héél graag persoonlijk – ik blijf namelijk ontzettend houden van elke persoonlijke kennismaking!

Kan ook toegestuurd worden mits opleg van verzendingskosten.

Titel: “Je-Zelf Zijn” “Niets of niemand kan je tegenhouden”
Auteur: Ronald Berghmans
ISBN 978-90-484-0418-6

Prijs: 20 euro ( herbesteed in de werking van vzw kieR )

Andere prijzen zijn afhankelijk van verzendingskosten.

Cover: schilderij van Alfons Waterschoot, illustraties: pastels van Brigitte Lyssens
Aantal pagina ‘s: 267

 

This is your sidebar text. Please change me in Theme -> Edit Components