Poets het milieu, je huis en je lichaam gezond met Effectieve Micro-organismen!

 

Schitterend voor wie zuiver in het leven wil staan.

link naar goed illustrerend filmpje op you tube (enkel over wipe & clean)

Al gehoord van EM? Het is een complex van 80 verschillende goede micro-organismen (bacteriën) die de basis zijn van alle gezonde levensvormen (mens, dier, plant, bodem, tuin, ...). Natuurlijker kan niet en bovendien budgetvriendelijk.

Er komen stilaan meer en meer producten op de markt op basis van goede bacteriën, gezien ze steeds meer respect genieten in de medische en wetenschappelijke wereld. Bacteriën staan direct in relatie met gezondheid en ongezondheid op alle vlakken, zowel fysiek als geestelijk/emotioneel.

Als vzw die staat voor dienstbaarheid in de overbrengen van nuttige informatie en opbouwende steun allerhande, kunnen we de ogen niet sluiten voor de achteruitgang van de gezondheidstoestand van ons milieu en de mens in zijn geheel. Daarom bieden we EM zelf aan.

EM bevat:

– 80 verschillende soorten effectieve, ziekteonderdrukkende micro-organismen (5 families en l0 geslachten ) – die uit de vrije natuur zijn verzameld, – die niet van de ziekte zijn en – die gekweekt worden op een natuurlijke wijze. EM bevat de volgende 5 families:

Fotosynthetiserende bacteriën:

deze spelen de hoofdrol in de EM – activiteiten. Ze maken waardevolle stoffen aan uit wortelafscheidingen, uit organische stof en uit schadelijke gassen door gebruik te maken van zonlicht en de warmte van de bodem. Ze dragen bij tot een betere benutting van het zonlicht (betere fotosynthese). Hun stofwisselingsproducten worden direct door de fabriek en dienen ook voor de toename van andere bacteriën. Ze kunnen ook stikstof binden.

Melkzuurbacteriën:

dit onderscheiden zich o.a. door een krachtige steriliserende eigenschap. Zij onderdrukken schadelijke micro-organismen en bevorderen een snelle afbraak van organische stof. Ze hebben ook het vermogen om de Fusariumvoortplanting te onderdrukken.

Gisten:

deze antimicrobiële en waardevolle stoffen voor de plantengroei. Hun stofwisselingsproducten zijn voedsel voor o.a. melkzuurbacteriën en Actinomyceten.

Actinomyceten:

deze schadelijke schimmels en bacteriën en kunnen samenleven met fotosynthetiserende bacteriën.

Schimmels

sterven een fermentatie veroorzaken: deze breken organische stof snel af en kunnen zo stankren en aantasting door schadelijke insecten voorkomen. Conclusie: Elk soort van deze 5 Effectieve Micro-organismen heeft een eigen specifieke taak, die nog versterkt wordt door de synergetische werking (elkaar bevorderend)

Dit kan succesvol worden ingezet in de tuin (waterzuivering - omzetten van tuinafval - saneren, harmonisatie en verrijken van de bodem), om te fermenteren, in de wellness, zelfs in de bouw en om te poetsen. Alles is positief beïnvloed. EM herstelt de natuurlijke gezondheid. Ze creëren een milieu dat immuun is voor de eventueel aanwezige, vervuilende en ziekteverwekkende bacteriën en verontreiniging. In plaats van verder te vernielen kunnen we nu weer opbouwen! Met EM kunnen we liefde en vriendelijkheid aan de slak ontmoeten. We hoeven echt geen strijd aan te gaan, die onze wereld beetje bij beetje bedreigt en tien onder laat gaan. Studies hebben zelfs aangetoond dat deze zachte methode hygiënischer is en zeker ook duurzamer is dan de chemische aanpak! Zo worden de openbare toiletten van stad Gent gepoetst en wordt de opkuis van de Gentse feesten met EM gedaan. Voorbeelden van opperbeste resultaten zijn eindeloos. Je kunt gerust op zoek gaan naar de vele info die er te vinden is. Deze micro-organismen kunnen zowat overal worden ingezet.

Het poetsmiddel Wipe & Clean en andere EM-producten zijn te koop.

Voor alle informatie over EM producten kunt u terecht op de website van de leverancier. https://agriton.com/nl/

Graag zelfs vooraf telefonisch contact opnemen gezien we geen winkel hebben die doorlopend open is.